De Weg en het Pad – Wat Zijn Dat?

De weg en het pad – wat zijn dat?

Bij Onbestempeld maken we onderscheid tussen de weg en het Pad. Op de weg is iedereen die het leven ervaart in de egostaat/droomstaat, oftewel volledig in de Illusie is ondergedompeld, oftewel zichzelf volledig identificeert met zijn ego. Dit is de staat waar bijna iedereen zich in begeeft: de egostaat.

Anders gezegd: wanneer je niet op je Pad zit of verlicht bent, ben je op weg. Nagenoeg alles in jouw leven lijkt gestuurd te worden door invloeden van buitenaf, terwijl je ondertussen heel hard volhoud dat je zelfsturend bent en controle hebt.

Na een rigoureus besluit kom je op je Pad: je beseft dat niets buiten jou nog kan en mag bepalen hoe jij je leven leidt, en je begint naar die ‘waarheid’ (lees: je ‘eigen waarheid’) te handelen. Waarbij je één voor één de op angst gebaseerde blokkades gaat overwinnen die je daarin tegenhouden. Daarbij kunnen de begrippen uit de fundamentele spiritualiteit je enorm ondersteunen.

In de syllabus van de Cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk is een uitgebreid artikel over ‘de weg en het Pad’ te vinden genaamd ‘De Weg Kwijtraken’.

Vind je dit een interessant artikel? Laat een reactie achter of deel dit bericht met anderen. Dat waardeer ik 🙂 Bedankt!

Vriendelijke groet,
Johan de Jong | Onbestempeld

Hulp nodig om op je Pad te komen?

Bark’s e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ leert je stapsgewijs de theorie, spirituele begrippen en praktische middelen kennen waarmee jij effectief Zelfonderzoek kunt doen en terecht komt op je Pad 🙂

e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk – Een Praktische Handleiding voor Spiritueel Ontwaken’ (PDF) | Spirituele Verlichting.nl

 

Gerelateerde artikelen & video's

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

Dankjewel voor je interesse. Er is een e-mail met link naar je onderweg waarmee je de gratis PDF direct kunt downloaden. Veel plezier ermee! Lieve groet, Bark

Wat Wil Je Werkelijk? | Spirituele Verlichting.nlHet Gekkenhuis van de Egostaat/Droomstaat | Spirituele Verlichting.nl
Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, video's en activiteiten?

Deel dit met een vriend :-)