Wat Wil Je Werkelijk?

Leuk dat je dit artikel wilt gaan lezen. Ik wil je er graag op wijzen dat ik een ‘gewone’ man ben die tijdens mijn proces van spiritueel zelfonderzoek zo nu en dan reisverslagen maak die ik graag met de wereld deel.

Als je meerdere artikelen van mij leest zal je ook tegenstrijdigheden en ‘fouten’ tegen kunnen komen omdat ik door de tijd heen van ‘eigen waarheid’ en inzichten ben veranderd. Waarvan ik eerst dacht dat ‘waar’ was, werd later weer achterhaald enz. enz.

Er is niemand die jouw leven kan leiden, behalve jijzelf. Daarbij kun je uiteraard wel een leraar opzoeken die jou begeleidt. Zelf ontvang ik die begeleiding van Johan van Onbestempeld.

Lieve groet,
Bark

Wat wil je werkelijk?

Met ‘zoeken’ kun je je hele leven bezig zijn, zeker als je in de verkeerde richting zoekt. De ene persoon is op zoek naar het einde van pijn, de ander op zoek naar liefde, weer een ander op zoek naar eenheid en er zijn ook mensen – zoals ikzelf – die op zoek zijn naar bevrijding en ‘de waarheid’ over zichzelf willen ontdekken.

Het ego is ontzettend goed in het bestempelen van gevoelens als pijn, onvolledigheid, ongelukkig zijn, gebrekkigheid, tekort, etc. wat zorgt voor intern verzet, weerstand en zoekgedrag vanuit het ego. In essentie veronderstelt ‘zoeken’ dat er ‘iets’ niet goed is aan de huidige situatie (in je leven), dat er ‘iets’ beters in het verschiet kan liggen en dat dat ook bereikt kan worden. Zoeken staat dus gelijk aan verzetten tegen ‘wat is’ en betreft altijd het huidige moment: het NU.

In het kader van Zelfonderzoek – maar net zo goed bij alle andere dingen die je wilt bereiken – is het van belang dat je voor jezelf helemaal helder hebt wat je werkelijk wilt. Dit voorkomt namelijk onnodig zoekgedrag en daarmee een heleboel verspilling van tijd en energie. Die heb je namelijk hard nodig voor het Zelfonderzoek zelf.

Oefening: wat wil ik werkelijk? Schrijf in maximaal twee heldere zinnen je allerhoogste levensmissie op en bindt je daar volledig aan. Alles wat niet bijdraagt aan deze levensmissie is blijkbaar niet je ‘hoogste eigen waarheid’ en kun je onderzoeken om dat vervolgens los te laten. Indien je kiest om ‘de waarheid’ over jezelf te willen ontdekken en de Illusie te leren doorzien, zal je al je aandacht moeten focussen op het ego tijdens je Zelfonderzoek. Het ego is als het ware één grote energielek omdat het enorm veel levensenergie verspilt én kost om zichzelf in stand te houden. In wezen ben je een junkie die helemaal verslaafd is aan ‘het denken’ en je emoties (= samen het ego), en om daar echt mee te breken, dat vraagt alles van je! Focus is dus erg handig 🙂

Vind je dit een interessant artikel? Laat een reactie achter of deel dit bericht met anderen. Dat waardeer ik 🙂 Bedankt!

Lieve groet,
Bark

Hulp nodig bij het ontdekken van ‘de waarheid’ over jezelf?

Mijn e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ leert je stapsgewijs de theorie, spirituele begrippen en praktische middelen kennen waarmee jij ‘de waarheid’ over jezelf kunt ontdekken 🙂

e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk – Een Praktische Handleiding voor Spiritueel Ontwaken’ (PDF) | Spirituele Verlichting.nl

 

Gerelateerde artikelen & video's

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

Dankjewel voor je interesse. Er is een e-mail met link naar je onderweg waarmee je de gratis PDF direct kunt downloaden. Veel plezier ermee! Lieve groet, Bark

Zelfonderzoek - Wat Is Dat? | Spirituele Verlichting.nlDe Weg en het Pad – Wat Zijn Dat? | Spirituele Verlichting.nl
Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, video's en activiteiten?

Deel dit met een vriend :-)