Zelfonderzoek – Wat Is Dat?

Leuk dat je dit artikel wilt gaan lezen. Ik wil je er graag op wijzen dat ik een ‘gewone’ man ben die tijdens mijn proces van spiritueel zelfonderzoek zo nu en dan reisverslagen maak die ik graag met de wereld deel.

Als je meerdere artikelen van mij leest zal je ook tegenstrijdigheden en ‘fouten’ tegen kunnen komen omdat ik door de tijd heen van ‘eigen waarheid’ en inzichten ben veranderd. Waarvan ik eerst dacht dat ‘waar’ was, werd later weer achterhaald enz. enz.

Er is niemand die jouw leven kan leiden, behalve jijzelf. Daarbij kun je uiteraard wel een leraar opzoeken die jou begeleidt. Zelf ontvang ik die begeleiding van Johan van Onbestempeld.

Lieve groet,
Bark

Zelfonderzoek – wat is dat?

Een belangrijke en voor de hand liggende vraag bij een website over Zelfonderzoek is: “Wat is Zelfonderzoek? Wat houdt het precies in?” In dit artikel gaan we het begrip Zelfonderzoek definiëren en bekijken we kort welke effectieve middelen en tools voor Zelfonderzoek jij tot je beschikking hebt om (gedachte)patronen te doorbreken en nieuwe ervaringen op het gebied van werk, relaties, familie/sociale verbanden en locatie op te doen.

In het boek ‘Rozengeur & Prikkeldraad’ van Hans Laurentius heb ik een drietal citaten gevonden die helder weergeven waar het bij Zelfonderzoek om draait:

“Zelfonderzoek gaat over het ontdekken van ‘de waarheid’ over jezelf, het inzicht in wat je BENT en het onderscheid kunnen maken tussen wat echt is en wat niet. Gaandeweg ontdek je dat je niet je verstand bent en dat er geen afgescheidenheid bestaat.”

“Bij Zelfonderzoek gaat het erom te ontdekken dat je niet de mind bent en dat er geen afgescheidenheid bestaat. Het dient ertoe onware overtuigingen, ideeën, concepten te verwijderen zodat de realiteit aan het licht komt. Dat is iets heel anders dan een manier om je lekker te voelen of te krijgen wat je hebben wilt, of doen waar je zin in hebt (of juist niet doen waar je zin in hebt).”

“Tot slot: de uitkomst van geslaagd Zelfonderzoek is niet het bereiken van een conclusie, verklaring of formulering, maar de vernietiging van wat werd onderzocht!”

Beproefde middelen en tools voor Zelfonderzoek

Aan spiritueel verlichte leraren wordt vaak de vraag gesteld: “Hoe realiseer ik de staat van spirituele verlichting? – ook wel permanent non-duaal bewustzijn genoemd” Het antwoord wat er doorgaans komt is: “Vraag jezelf: wie ben ik?” Het antwoord frustreerde me altijd heel erg, alhoewel ik wel ‘voel’ en ‘weet’ dat het antwoord ‘klopt’. Ik heb me inderdaad vaak de vraag “Wie ben ik?” gesteld en was in staat om mijn onware overtuigingen te doorzien, maar ik worstelde er altijd mee hoe ik deze identificaties vervolgens los kon laten. Leuk antwoord dus, maar voor mij werkt het niet op deze manier.

Bij Onbestempeld werken we met een aantal beproefde middelen en tools voor Zelfonderzoek die allemaal in de praktijk door meerdere mensen getest zijn. Wij houden zelf van concrete, effectieve middelen om ‘resultaten’ te behalen (lees: los te kunnen laten). Om je alvast een indruk te geven, hierbij een overzicht van de middelen en tools die je voor je eigen Zelfonderzoek kunt gebruiken. Het grootste deel hiervan wordt uitgebreid besproken in mijn e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk – Een Handleiding voor Spiritueel Ontwaken’:

  • Doe 24/7 aan Zelfonderzoek in de Praktijk – werk weerstanden uit waarom je bepaalde dingen doet, terwijl je die ‘niet behoort te doen’ en vice versa.
  • Op je Pad: de vraag ‘wie/wat ben ik?’ Een verrassende kijk – doe Zelfonderzoek met behulp van de twee vragen “Wie ben ik?” en “Wat ben ik?” en leer jezelf kennen.
  • Jezelf observeren – wees getuige van gedachten, gevoelens, spanningen, impulsen, ingevingen, flitsen, lichamelijke sensaties en signalen, etc.
  • ‘Dialoog (met jezelf)’ – ga de ‘dialoog (met jezelf)’ aan en zet ‘het denken’ buitenspel.
  • Spirituele autolyse – een vorm van automatisch schrijven.
  • ‘The Unfindable Inquiry’ – doorbreek je afgescheidenheid door je gedachten los van je emoties en/of sensaties te ervaren en vice versa.
  • Signalen en boodschappen uit je Illusie – alles binnen jouw werkelijkheid is speciaal voor jou bedoeld en niemand anders!
  • Meditatietechnieken
  • Regressie- & reïncarnatietherapie en andere therapievormen.
  • Specifieke technieken die je zelf kunt doen: bijvoorbeeld hulp van Gidsen/Zielenwereld/vorige levens, paranormaliteit, hooggevoeligheid, etc. Dit zijn allemaal verschijningen in jouw bewustzijn en zijn net zo ‘waar’ als ‘niet-waar’ als dit artikel of het raam waar je uit kijkt. Gewoon ongefilterd toelaten dus 🙂

Vind je dit een interessant artikel? Laat een reactie achter of deel dit bericht met anderen. Dat waardeer ik 🙂 Bedankt!

Lieve groet,
Bark

Hulp nodig bij je Zelfonderzoek?

Mijn e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ leert je stapsgewijs de theorie, spirituele begrippen en praktische middelen kennen waarmee jij effectief Zelfonderzoek kunt doen 🙂

e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk – Een Praktische Handleiding voor Spiritueel Ontwaken’ (PDF) | Spirituele Verlichting.nl

 

Gerelateerde artikelen & video's

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

Dankjewel voor je interesse. Er is een e-mail met link naar je onderweg waarmee je de gratis PDF direct kunt downloaden. Veel plezier ermee! Lieve groet, Bark

Spirituele Woorden- & Begrippenlijst | Spirituele Verlichting.nlWat Wil Je Werkelijk? | Spirituele Verlichting.nl
Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, video's en activiteiten?

Deel dit met een vriend :-)