Patronen Doorbreken & Anders Handelen – Hoe Doe Je Dat?

Patronen doorbreken & anders handelen – hoe doe je dat?

In het artikel ‘Doe 24/7 aan Zelfonderzoek in de Praktijk – Belangrijk!’ hebben we een belangrijke techniek voor Zelfonderzoek besproken waarmee je inzicht kunt krijgen in de wezenlijke oorzaak waarom het in een bepaalde situatie niet voor je ‘stroomt’. Zoals we hebben gezien liggen hier één of meerdere kernovertuigingen aan ten grondslag die je door Zelfonderzoek en bewustwording leert doorzien (stap 1). In dit artikel gaan we dieper in op het belangrijkste onderdeel van Zelfonderzoek: het loslaten en daarmee dus onthechten van datgene waar je altijd in hebt geloofd (lees: altijd voor absoluut ‘waar’ hebt aangenomen) (stap 2).

Wat zijn (on)bewuste patronen en hoe werken ze?

(Gedachte)patronen die het ego heeft aangeleerd zorgen voor een beperkte waarneming en creatie van de Illusie (= alles wat je op enig moment waarneemt, inclusief ‘jezelf’). Met patronen bedoel ik zowel herhalingen in het handelen in het dagelijks leven als herhalingen in je denken over de wereld.

Het Pad is bedoeld om iets te veranderen in het leven dat je tot nu toe hebt ervaren. Het veranderen van patronen is dan ook nodig. Dat is hoe ‘jij’ je leven creëert: je gebruikt de Illusie om de Illusie te creëren. Je gebruikt bijvoorbeeld de aangeleerde overtuiging (= gedachtepatroon) dat het voor jou niet vaak goed uitpakt, om het patroon te creëren dat het ook daadwerkelijk niet vaak goed uitpakt. De overtuiging zelf is een Illusie en die ‘gebruik’ je dus onbewust om juist die situaties te creëren die jij bestempelt als ‘niet goed’.

Daarom wordt gezegd dat je slechts je overtuigingen hoeft te veranderen, en de Illusie volgt vanzelf – dit wordt ook wel de ‘Wet van Aantrekking’ genoemd. Anders gezegd: ‘je ziet wat je wilt zien’ of ‘het plaatje in je hoofd wordt altijd bewaarheid’.

Anders handelen in het dagelijks leven

Naast het doorbreken van (gedachte)patronen is een andere manier om ‘verder te komen’ dingen daadwerkelijk te gaan doen (of juist niet meer te doen) die je ten diepste eigenlijk altijd al een keer hebt willen ervaren (of juist niet meer). Of gewoon simpelweg iets doorbreken zonder dat er een eventuele diepe wens achter zit. Het doorbreken van een patroon zelf is dan de wens. Voorbeelden hiervan zijn: een keer de wekker niet zetten, een verjaardag overslaan, al je geld uitgeven aan dat luxe bed/vakantie/jasje, etc. Extremere voorbeelden zijn: een seksuele uitspatting, stoppen met je werk, stoppen met een relatie (of juist volledig overgeven aan…), je ouders/baas/vrienden eens goed de waarheid zeggen, etc.

Onbewuste patronen ontdekken

Vele overtuigingen/hechtingen/plaatjes/wereldbeelden zijn nog onbewust. Dat wil zeggen dat je niet doorhebt welk wereldbeeld je ego precies heeft. Je bent je er niet van bewust wat je allemaal hebt aangeleerd, wat je blokkeert, wat keer op keer ‘nare’ ervaringen blijft creëren. Dit betekent dat als het voor jou ‘niet goed gaat’ en je niet precies weet hoe dat komt, er onbewuste overtuigingen in je ego zitten die je via Zelfonderzoek, therapie-, dialoog- en meditatievormen zou kunnen achterhalen.

Vind je dit een interessant artikel? Laat een reactie achter of deel dit bericht met anderen. Dat waardeer ik 🙂 Bedankt!

Vriendelijke groet,
Johan de Jong | Onbestempeld

Hulp nodig bij het doorbreken van patronen?

Bark’s e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ leert je effectief patronen doorbreken, zodat jij nieuwe ervaringen op de gebieden werk, relaties, familie/sociale verbanden en locatie kunt opdoen 🙂

e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk – Een Praktische Handleiding voor Spiritueel Ontwaken’ (PDF) | Spirituele Verlichting.nl

 

Gerelateerde artikelen & video's
Reacties
  • Marie
    Beantwoorden

    Dank voor het delen van jullie kennis/inzichten.
    Toen vanmorgen voor de zoveelste keer wakker werd met alleen maar angst, verdriet en nare gedachten heb ik op aanraden van een kennis de site Mooji bezocht.
    Ik kan jullie niet genoeg bedanken hiervoor. Ik heb nu in ieder geval al het gevoel en geruststelling dat ik ZELF dingen wat meer kan sturen.

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

Dankjewel voor je interesse. Er is een e-mail met link naar je onderweg waarmee je de gratis PDF direct kunt downloaden. Veel plezier ermee! Lieve groet, Bark

Doe 24/7 aan Zelfonderzoek in de Praktijk – Belangrijk! | Spirituele Verlichting.nlMiddelen & Tools voor Zelfonderzoek | Spirituele Verlichting.nl
Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, video's en activiteiten?

Deel dit met een vriend :-)