Logo Onbestempeld | Spirituele Verlichting.nl
e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk – Een Praktische Handleiding voor Spiritueel Ontwaken’ (PDF) – Bark Berendsen | Onbestempeld | Spirituele Verlichting.nl

e-Boek Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk

Een Praktische Handleiding voor Spiritueel Ontwaken

Door: Bark Berendsen

Wil jij (gedachte)patronen doorbreken en nieuwe ervaringen opdoen op het gebied van werk, relaties, familie/sociale verbanden en locatie? Dan kan het e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ jou hier enorm bij helpen – voorbeeldhoofdstuk bekijken?

Leer stapsgewijs de theorie, spirituele begrippen en praktische middelen kennen waarmee jij effectief Zelfonderzoek kunt doen. Op deze manier leer je jezelf echt kennen en ‘weet’ je elk moment wat je ‘hoogste eigen waarheid’ is zodat je deze kunt (uit)leven.

De aangeleerde normen en waarden van de egostaat

Op het gebied van werk, relaties, familie/sociale verbanden en locatie (waar je woont, hoe je woont en met wie je woont) heb jij allerlei normen en waarden (overtuigingen) overgenomen – die op angst zijn gebaseerd – over hoe jij je moet gedragen. En die ‘waarheden van de egostaat’ druisen vaak in tegen jouw ‘eigen waarheid’, wat leidt tot een continue ervaring van ontevredenheid, spanning, stress, conflicten, pijn, lijden, angst, etc. Alles behalve een paradijs op aarde toch? Aan de andere kant ‘weet’ je misschien dat het ook anders kan zijn, maar hoe realiseer je dat?

Die aangeleerde normen en waarden van de egostaat heb je altijd klakkeloos voor absoluut ‘waar’ aangenomen, zonder te onderzoeken of die eigenlijk wel ‘kloppen’ en te voelen wat je ‘eigen waarheid’ in elke situatie is. De hoogste tijd om alles dus opnieuw tegen het licht te houden en door middel van Zelfonderzoek te ontdekken wat voor jou elk moment ‘waar’ is en wat niet.

Wat heeft dit e-Boek jou te bieden?

Hieronder staan kenmerken van het e-Boek en een aantal eigenschappen, ‘gaven’ en vermogens beschreven die jij op termijn kunt verwezenlijken als jij je (gedachte)patronen doorbreekt en steeds meer je ‘hoogste eigen waarheden’ gaat (uit)leven.

20 hoofdstukken met theorie, spirituele begrippen en praktische middelen

Deze handleiding van 68 A4 pagina’s bevat 20 hoofdstukken. Elk hoofdstuk behandelt een afzonderlijk onderwerp uit de fundamentele spiritualiteit zoals het NU-begrip, het Illusie-begrip, de dood en het ego.

Leer patronen doorbreken & je ‘hoogste eigen waarheid’ leven

Om (gedachte)patronen van het ego los te laten heb je nieuwe wegwijzers nodig om te ‘weten wat je moet doen’. Dit e-Boek gaat uitvoerig in op het leidende principe bij Zelfonderzoek en geeft je drie effectieve wegwijzers om patronen in je leven te kunnen doorbreken.

Leer waarom we vast blijven houden aan onverwerkte trauma’s

Vasthouden aan trauma’s en het in stand houden van pijnpatronen kan (nog steeds) ontzettend veel leed in jezelf veroorzaken. Toch zijn we vaak niet in staat om oude pijn los te laten en blijft de geschiedenis zich herhalen. Leer wat een trauma precies is en hoe je er los van kunt komen.

Vinden van je ware roeping

Wat wil ik nu werkelijk? Dit is een vraag die ontzettend veel mensen dagelijks bezighoudt. Door middel van Zelfonderzoek leer je jezelf echt kennen en kom je er gaandeweg achter waarom je hier bent én waar jouw leven voor bedoeld is.

Continue in flow zijn en direct weten

Gehecht zijn aan het ego betekent dat je continue aan het vechten bent, weerstand biedt, belemmering ervaart en op zoek bent naar … Het loslaten en daarmee dus onthechten van datgene waar je in gelooft resulteert in flow en het vermogen direct iets te weten zonder het uit te hoeven zoeken.

Relevante hoofdstukken beschrijven oude ‘waarheden’ en gemaakte ‘fouten’ tijdens mijn zoektocht

Om te illustreren dat er geen absolute ‘waarheid’ bestaat ‘binnen’ of ‘buiten jezelf’ en je ‘eigen waarheid’ tijdelijk van aard is, beschrijf ik aan het einde van relevante hoofdstukken welke ‘fouten’ ik heb gemaakt en hoe ik door de tijd heen van ‘waarheid’ ben veranderd.

25 vragen & 23 oefeningen om ‘het geleerde’ in de praktijk te brengen

Je hebt niets aan nieuwe theorie als je deze niet werkelijk begrijpt. Daarom sluit elk hoofdstuk af met concrete vragen en/of praktische oefeningen om ‘het geleerde’ in de praktijk te brengen.

Ervaren van een vredige, rustige geest met een verruimd bewustzijn

Stress, onrust, strijd en conflict zijn allemaal kenmerken die horen bij een beperkt Bewustzijn waarin het ego de scepter zwaait. Naarmate je het vermoeiende denken van het ego meer doorziet en loslaat, ontstaat er een vrediger en rustiger geest met een verruimd Bewustzijn. Heerlijk!

Leven zonder angst en controle

Leer elk moment je ‘hoogste eigen waarheid’ te leven waardoor je meer op jezelf gaat vertrouwen en gaat leven in overgave. Dag angst en controle!

Positieve gevoelens hebben zoals dankbaarheid, ontzag en onvoorwaardelijke liefde

Naarmate je de strijd met jezelf staakt verschijnt er automatisch meer onvoorwaardelijke liefde, ontzag en dankbaarheid voor het Leven, jezelf en alles en iedereen om je heen. Gratis en voor niets 🙂 Dit e-Boek biedt je alle theorie, middelen en tools aan om deze staat van Zijn te realiseren.

Wat anderen zeggen

 • “Patronen doorbreken is in mijn beleving het moeilijkste dat er is. Dit e-boek heeft mij enorm geholpen om oude patronen te doorbreken waar ik al een lange tijd aan vast hield. De theorie van verlichting is erg begrijpelijk en behulpzaam: er is maar Eén Ding en ik kan daarom nooit iets fout doen. Dat geeft vertrouwen en moed om dingen aan te pakken in mijn leven. Bedankt!”

  Jean-Bernard Maweja
  Jean-Bernard Maweja ARNHEM
 • "De inzichten die ik door dit e-book heb opgedaan zijn geweldig. Bijvoorbeeld dat alles één is en dat er nooit iets fout kan gaan. Wat een bevrijdende inzichten zijn dit! Verder vind ik de 6 verschillende technieken voor zelfonderzoek zeer bruikbaar om erachter te komen welke onware (kern)overtuigingen ik heb in situaties waarin ik blokkeer. Een aanrader!"

  Niels Bosman
  Niels Bosman NIJMEGEN
 • "Als je wilt ontdekken wie je bent en wat je voelt is het e-boek een mooi hulpmiddel. (...) Ik heb moeten leren en leer nog steeds om aandacht aan mijn gevoel te geven en er naar te luisteren en te handelen. Het e-boek helpt mij daarbij. Het mooie aan dit boek zijn de ervaringen van Bark vanuit de praktijk. Ik vind deze verhelderend werken."

  Mariet Berendsen
  Mariet Berendsen ARNHEM

Voor wie?

Voor iedereen die vast zit in zijn of haar (gedachte)patronen en geen vooruitgang (meer) boekt. Voor iedereen die genoeg heeft van halve oplossingen en eindelijk eens nieuwe ervaringen op wil doen. Hieronder staan een aantal vragen waarin jij jezelf wellicht herkent:

 • Ben je in gedachten altijd met ‘iets anders’ bezig en leef weinig in ‘het NU’?
 • Ervaar je vaak angsten en onzekerheden bij de dingen die je doet en zegt?
 • Heb je altijd en overal een mening over en zou je graag minder willen oordelen?
 • Heb je een (sterke) controledrang of ben je een controlfreak?
 • Heb je last van onverwerkte trauma’s en bijbehorende emoties?
 • Zit je op emotioneel niveau nog steeds aan je ouders vast?

Er is geen enkele reden om vast te houden aan je (gedachte)patronen en niet aan de slag te gaan, behalve angst en de behoefte jouw ego te ontzien. Het is NU of nooit, je leven zal er alleen maar op vooruit gaan, dat garandeer ik je!

Een woord van de auteur

In dit e-Boek worden beproefde middelen en tools voor Zelfonderzoek behandeld die allemaal in de praktijk door meerdere mensen getest zijn. Je krijgt theorie en praktische middelen aangereikt om zelf je angst- en pijnpatronen te leren herkennen en doorbreken (lees: los te kunnen laten). Hierdoor ga je steeds meer op ‘jezelf’ en je ‘eigen waarheden’ vertrouwen om zo een Leven te gaan leiden dat werkelijk bij jou past.

Lieve groet,
Bark Berendsen

e-Boek ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk – Een Praktische Handleiding voor Spiritueel Ontwaken’ (PDF) – Bark Berendsen | Onbestempeld | Spirituele Verlichting.nl

Ga het Leven leiden dat werkelijk bij je past

Met behulp van deze praktische handleiding voor spiritueel ontwaken – voorbeeldhoofdstuk bekijken? – word je misschien niet ‘Verlicht’ – that is not up to you to decide 😉

Aan de andere kant geeft het je wel alle middelen en tools om op onderzoek uit te gaan en te voelen waar je leven voor bedoeld is en waarom je hier bent. Het is een geweldige tocht die je kunt gaan maken en het kost je slechts € 15,- samen met een gezonde dosis lef. Veel plezier en succes!

Logo Onbestempeld | Spirituele Verlichting.nl © 2010-2018 Spirituele Verlichting.nl | Stichting Onbestempeld | KVK 63890801 | Algemene Voorwaarden | Contact

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

Deel dit met een vriend :-)