« Terug naar Agenda

 • Dit event is voorbij.

Workshop Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk – Antwerpen (BE)

zaterdag 6 februari 2016, 13:0015:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk allemaal)
Een event elke 1 maand(en) op dag dat duurt 0 dag(en) en 2.5 uur(en), de laatste van deze begint op Tuesday 1 August 2017
€79
Workshop Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk – Antwerpen (België) | Onbestempeld | Spirituele Verlichting.nl

Wil jij (gedachte)patronen doorbreken en nieuwe ervaringen opdoen op het gebied van werkrelatiesfamilie/ sociale verbanden en locatie? Dan kan deze workshop – en mijn e-Boek t.w.v. € 15,- dat je naderhand toegestuurd krijgt – jou daar enorm bij helpen.

De aangeleerde normen en waarden van de egostaat

Op het gebied van werk, relaties, familie/sociale verbanden en locatie (waar je woont, hoe je woont en met wie je woont) heb jij allerlei normen en waarden (overtuigingen) overgenomen – die op angst zijn gebaseerd – over hoe jij je moet gedragen. En die ‘waarheden van de egostaat’ druisen vaak in tegen jouw ‘eigen waarheid’, wat leidt tot een continue ervaring van ontevredenheid, spanning, stress, conflicten, pijn, lijden, angst, etc. Alles behalve een paradijs op aarde toch? Aan de andere kant ‘weet’ je misschien dat het ook anders kan zijn, maar hoe realiseer je dat?

Die aangeleerde normen en waarden van de egostaat heb je altijd klakkeloos voor absoluut ‘waar’ aangenomen, zonder te onderzoeken of die eigenlijk wel ‘kloppen’ en te voelen wat je ‘eigen waarheid’ in elke situatie is. De hoogste tijd om alles dus opnieuw tegen het licht te houden en door middel van Zelfonderzoek te ontdekken wat voor jou elk moment ‘waar’ is en wat niet.

Middelen & ‘juiste’ houdingen voor Zelfonderzoek

Er zijn verschillende effectieve middelen en tools voor Zelfonderzoek beschikbaar waarmee je de op angst gebaseerde normen en waarden van het ego kunt ontleden, doorzien en loslaten. In deze workshop behandelen we de volgende twee middelen, die je (waarschijnlijk) het meest zal gaan gebruiken:

Verder is het belangrijk om een aantal ‘juiste’ houdingen of randvoorwaarden voor jezelf te creëren die in mijn beleving nodig zijn om daadwerkelijk vooruitgang te boeken. Bijvoorbeeld: altijd eerlijk zijn naar jezelf, elke keer terugkeren naar ‘het NU’, je angst durven volgen, je aandacht naar binnen richten i.p.v. naar buiten, begrijpen hoe ego en angst werken, volledig leren ademhalen, etc. Dit zijn o.a. de onderwerpen waar het in de workshop om draait.

Inhoud workshop Spiritualiteit & Zelfonderzoek

In de workshop bespreken we eerst wat Zelfonderzoek is en wat het je kan bieden. Zelfonderzoek gaat over het ontdekken van ‘de waarheid’ over jezelf en dat er geen afgescheidenheid bestaat, kortom dat je niet de inhoud van én ‘het denken’ zelf bent. Zodoende kun je (on)bewuste gedrags- en gedachtepatronen leren herkennen en doorbreken in de praktijk, om vervolgens nieuwe ervaringen op de gebieden werk, relaties, familie/sociale verbanden en locatie op te doen.

We besteden verder aandacht aan de werkelijkheid waarin we leven, die ook wel de egostaat of droomstaat wordt genoemd. In deze staat handelt iedereen volgens één allesoverheersend principe: volg de op angst gebaseerde, aangeleerde normen en waarden van ‘het denken’. Hiermee houden we ervaringen tegen wat tot conflicten, belemmeringen en aandoeningen leidt op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch gebied. Wellicht herken je dit?

Natuurlijk mag een definitie van zowel je vriend als vijand, het ego, ook niet ontbreken. Je leert begrijpen hoe ego en angst functioneren en wat de redenen voor het ego zijn om ‘in actie te komen’. Naast het ego-begrip behandelen we ook het belang van het NU- en Illusie-begrip in het kader van spiritueel Zelfonderzoek. ‘Het NU’ is het enige wat je daadwerkelijk hebt en een goede samenwerking met ‘de Illusie’ kan het proces van loslaten (aanzienlijk) versnellen.

Een belangrijk onderdeel van de workshop is het zelf (be)oefenen van een aantal middelen voor Zelfonderzoek. Hierbij kun je denken aan ‘Jezelf observeren’, ‘Doe 24/7 aan Zelfonderzoek in de praktijk – belangrijk!’, volledig leren ademhalen, dankbaar zijn voor wat er gebeurt, etc. Al deze middelen hebben hun eigen specifieke kracht en als het je lukt ze structureel te combineren zal je steeds meer op ‘jezelf’ en je ‘eigen waarheden’ gaan vertrouwen om zo een Leven te gaan leiden dat werkelijk bij jou past.

Tenslotte, het enige waar het Leven in mijn beleving om draait is bewustwording. Bewustwording van ‘wie of wat jij bent’ en ‘hoe het Leven werkt’. De enige manier om daar achter te komen is (je)zelf observeren, zelf onderzoek doen en uit je hol komen. Met alle kracht, moed en wijsheid die je in je hebt 🙂

Voor wie?

Voor iedereen die vast zit in zijn of haar (gedachte)patronen en geen vooruitgang (meer) boekt. Voor iedereen die genoeg heeft van halve oplossingen en eindelijk eens nieuwe ervaringen op wil doen. Voor iedereen die spiritueel Zelfonderzoek serieus wil aanpakken en ‘resultaten wil behalen’. Hieronder staan een aantal vragen waarin jij jezelf wellicht herkent:

 • Ben je in gedachten altijd met ‘iets anders’ bezig en leef weinig in ‘het NU’?
 • Ervaar je vaak angsten en onzekerheden bij de dingen die je doet en zegt?
 • Heb je altijd en overal een mening over en zou je graag minder willen oordelen?
 • Heb je een (sterke) controledrang of ben je een controlfreak?
 • Heb je last van onverwerkte trauma’s en bijbehorende emoties?
 • Zit je op emotioneel niveau nog steeds aan je ouders vast?

Er is geen enkele reden om vast te houden aan je (gedachte)patronen en niet aan de slag te gaan, behalve angst en de behoefte jouw ego te ontzien. Het is NU of nooit, je leven zal er alleen maar op vooruit gaan, dat garandeer ik je!

Waarom deelnemen?

Mijn ervaring is dat je m.b.v. Zelfonderzoek op termijn aantrekkelijke eigenschappen, ‘gaven’ en vermogens kunt verwezenlijken als jij je (gedachte)patronen doorbreekt en steeds meer je ‘hoogste eigen waarheden’ gaat (uit)leven:

Eigenschappen

 • Leven zonder angst en controle en in volledige overgave.
 • Verbonden voelen én in harmonie zijn met jezelf en alles om je heen.
 • Creatief, speels, dankbaar, ontspannen en relaxed zijn.
 • Onvoorwaardelijke liefde geven, mededogen hebben en permanente tevredenheid ervaren.
 • Weten hoe het is om niet alleen in een lichaam te leven.

Gaven en vermogens

 • Juist handelen op basis van ingeving – en niet op basis van moraal.
 • Continue in flow zijn en direct weten zonder iets uit te hoeven zoeken.
 • Vinden van je ware roeping.
 • Ervaren van een vredige, rustige geest met een verruimd bewustzijn.
 • Positieve gevoelens hebben zoals dankbaarheid, ontzag en liefde.

Opbouw workshop Spiritualiteit & Zelfonderzoek

Het eerste deel van de middag gebruiken we om de theorie van de fundamentele spiritualiteit en de begrippen het ego, ‘het NU’ en ‘de Illusie’ te bespreken. Na de pauze gaan we middelen voor Zelfonderzoek (be)oefenen en direct in de praktijk te brengen. Dit doen we door de blokkades die je ervaart op het gebied van werk, relaties, familie/sociale verbanden en locatie te onderzoeken en te kijken hoe je de op angst gebaseerde (gedachte)patronen in je dagelijkse leven kunt doorbreken. Super praktisch dus 🙂

Ik heb veel inspirerend materiaal om met je te delen en ik hoop je dan ook binnenkort te zien!

Vriendelijke groet,
Bark

Datum & tijd

Datum: zie boven- en onderaan deze pagina

Begintijd: 13:00 uur (welkom vanaf 12:45 uur)

Eindtijd: 15:30 uur

Locatie

Adres: Oost West Centrum, Van Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen (België)

Bijdrage

€ 79,- per persoon inclusief mijn e-Boek t.w.v. € 15,- die je na de workshop toegestuurd krijgt.

Mocht je de workshop Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk zakelijk willen aftrekken, dan kan ik je desgevraagd een factuur met aangepaste omschrijving toesturen 😉

Aanmelden

Het maximaal aantal deelnemers per workshop = 4. Het minimaal aantal deelnemers per workshop is 2 om de huur- en reiskosten te kunnen betalen. Mocht dit aantal niet gehaald worden, dan laat ik dat twee dagen van te voren aan je weten. Je kunt je aanmelden door de gewenste workshop in de winkel af te rekenen.

Annuleren

Aanmeldingen kunnen tot 14 dagen voor de workshop vrijblijvend worden geannuleerd. Het komt helaas vaak voor dat mensen vlak voor een workshop afmelden. Vandaar dat ik in dergelijke gevallen (annulering korter dan 14 dagen voor de bijeenkomst) € 50,- p.p. in rekening breng omdat er dan weinig gelegenheid is om een andere deelnemer te laten deelnemen. Bij annulering binnen 7 dagen geef ik géén inschrijfgeld meer terug. Je kunt er dan wel voor kiezen om aan een andere workshop (datum) deel te nemen.

Gegevens

Datum:
zaterdag 6 februari 2016
Tijd:
13:00 – 15:30
Kosten:
€79
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.spiritueleverlichting.nl/winkel/

Organisator

Spirituele Verlichting.nl
Telefoon:
06 46 99 31 34
E-mail:
info@spiritueleverlichting.nl
Website:
https://www.spiritueleverlichting.nl

Locatie

Oost West Centrum ANTWERPEN (BE)
Van Schoonbekestraat 148 , 2018 ANTWERPEN, België + Google Maps
Telefoon:
+32 3 230 13 82
Website:
http://www.owc.be