DE MEDEWERKERS VAN ONBESTEMPELD

Wie werken er bij Onbestempeld?

De medewerkers van Onbestempeld

JOHAN DE JONG

LERAAR SPIRITUALITEIT & ZELFONDERZOEK

Ik ben een tijdje op weg geweest naar het Pad… tot ik eindelijk begon te bewegen. En toen in een keer ook heel snel. In een jaar of twee en een half was mijn Pad afgerond. En bereikte ik de staat die wel ‘Verlichting’ wordt genoemd – anderen noemen het wel ‘ontwaken’. Daar is niets mystieks aan. Het betekent simpelweg dat ik geen angst meer heb. Die angsten heb ik overwonnen door in te zien waar ze op gebaseerd zijn: Illusies. En dat er maar Eén Ding is.

Sindsdien wijd ik mij aan het begeleiden van mensen die zich willen richten op wat we Zelfonderzoek noemen. Dit Zelfonderzoek heeft maar een doel: op elk moment volledig aanwezig zijn oftewel Zelfverwezenlijkt zijn. Tot die tijd kom je via Zelfonderzoek steeds meer te weten over wie je bent, en via wat we fundamentele spiritualiteit noemen krijg je handvatten over je werkelijke aard en de aard van het Leven.

Bark over Johan

“Als je helder hebt wat je wilt, dan volgt de rest vanzelf. Dit is een onschendbare Wet. Wil je jezelf écht leren kennen? Wil je ‘de waarheid’ over jezelf weten? Wil je weten hoe het Leven werkt en hoe je daar altijd in mee kan bewegen? Wil je loskomen van ‘het denken’ en een leven leiden dat werkelijk bij je past? Dan kan Johan jou hierbij helpen.

Uit de egostaat breken is niet makkelijk. Sterker nog, het is het allermoeilijkste dat er is. Je staat er helemaal alleen voor. En dat kan soms best ontmoedigend en frustrerend zijn. Dan kan het prettig zijn dat er iemand voor je is waar je het e.e.a. aan kwijt kunt en die je feedback geeft. En mogelijk zelfs een aanwijzing geeft voor een volgende stap.

Johan heeft het Pad afgelegd en weet als geen ander wat er nodig is om Verder te komen. Om die stappen te zetten zodat je beetje bij beetje loskomt van je ego (lees: ‘het denken’). Zijn liefde, ondersteuning en begeleiding zijn onvoorwaardelijk. Zelfs op de momenten dat je het niet meer ziet zitten weet hij je te raken en te motiveren.

Jezelf in je eentje door fysieke en/of emotionele blokkades heen helpen is ontzettend lastig. Dat vraagt iets extra’s. Op zo’n moment is het fijn als er iemand zoals Johan is die je daarmee kan helpen, waarbij je helemaal jezelf kunt zijn, waar alles welkom is, zodat je niet meer hoeft te strijden maar jezelf volledig kunt overgeven aan ‘Dat Wat Is’.

Alle antwoorden die je zoekt zitten in jezelf, dat hebben ze altijd al gezeten. Die antwoorden kan Johan je niet geven. Hij kan er wel elke keer naar wijzen en je bewust maken van het ego-gedrag dat je laat zien, zodat je in contact komt met de energieën die eraan ten grondslag liggen. Johan is in staat een perspectief waar te nemen dat buiten de kaders van ‘je denken’ valt, waarmee hij je mogelijkheden laat ervaren die je zelf nooit gezien zou hebben.

Het is ontzettend moeilijk om je bewust te worden/zijn van je eigen (gedachte)patronen en energetische blokkades. Reden: je identificeert jezelf continue met ‘het denken’ waardoor je perspectief van het Leven erg beperkt is. Johan ervaart een oneindig perspectief, prettig voor hem, waar jij ook je voordeel mee kan doen. Hij is als geen ander in staat de vinger op de zere plek te leggen wat betreft onbewuste overtuigingen en blokkades.

Johan is ook een uitstekende wegwijzer. Hij stuurt je regelmatig bij zodat je ‘op koers blijft’ en geen tijd verspilt aan onnozelheden. Het scheelt veel tijd en energie als je niet onnodig lang met blokkades, patronen en lijden bezig hoeft te zijn. Johan heeft een effectieve aanpak en zorgt ervoor dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt. Als je zo snel mogelijk wilt onthechten van ‘het denken’, dan is Johan van onschatbare waarde.

Samenvattend, Johan geeft waardevolle aanwijzingen, vertrouwen, stelt je soms gerust en verandert altijd je leven op middellange en lange termijn als jij hem die kans durft te geven.” Bark

Loes over Johan

“Na zijn éénzijnservaring in januari 2013 houdt Johan de Jong zich alleen nog maar bezig met zijn Zelfverwezenlijking en dat is, anderen bewust maken van de (ego)staat waarin zij zich bevinden.

Johan heeft Onbestempeld opgericht om anderen te begeleiden in het proces van deze bewustwording. Onbestempeld wil zeggen: laat je door niets of niemand bestempelen, tegenhouden, in een hokje stoppen, maar leef je ‘hoogste eigen waarheid’ van het moment. En precies deze houding heeft Johan gebracht in de staat waar hij nu is.” – Loes, partner van Johan

GUIDO VAN MIERLO

PENNINGMEESTER & SPIRITUELE WANDELCOACH

Binnen Onbestempeld ben ik de spirituele wandelaar. Wandelen is het levenstempo waarbij ik me fijn voel en ik praat graag met mensen over hun persoonlijke ontwikkeling. Ik vertel met veel genoegen over de magie van het Leven – anderen noemen het toeval.

Een wandeling met mij kan je als een voorzichtige, eerste stap richting het Pad zien. Ook kun je het zien en als een introductie van wat je kunt bereiken als je op het Pad terecht komt. Ik ben daar zelf een voorbeeld van en zo enthousiast over, dat ik me mede inzet om de boodschap van Onbestempeld – het verspreiden van de boodschap van ‘Verlichting’ – van harte ondersteun.

Na een lang en moeizaam Pad heb ik enige tijd geleden een zeer intensieve eenheidservaring gehad. Het voelde als het afsluiten ven een bepaalde spirituele fase. Het heeft in ieder geval mijn perspectief op de werkelijkheid drastisch veranderd en mij antwoorden op mijn levensvragen gegeven. Daardoor is mijn leven een stuk aangenamer geworden. Dit is wat Onbestempeld je te bieden heeft; een leidraad naar een voller, opener en vooral eerlijker Leven, jouw Leven.

BARK BERENDSEN

WEBMASTER & ZELFONDERZOEKER

Als kind en tiener heb ik een heftige jeugd gehad en mijn ego is grotendeels ontstaan onder extreme omstandigheden. De aangeleerde voorkeuren van mijn ego liggen daarom vaak niet in lijn met mijn authentieke voorkeuren en verlangens. Hierdoor ervaar ik regelmatig belemmeringen en lichamelijke spanningen in het Leven. Oftewel, ik ben continue in strijd met mijzelf en het Leven.

Sinds mijn geboorte ben ik al op de vlucht voor mijzelf. Onbewust heb ik de overtuiging dat ik als slachtoffer een gemakkelijke prooi ben voor anderen en geen autonoom individu ben. Het vijf jaar durende seksueel misbruik in mijn tienerjaren is een noodgedwongen confrontatie met mijn ‘IK’ nu. Vluchten kan niet meer. En bovendien heb ik niets meer te verliezen.

De egostaat is zo verknipt, hard en liefdeloos, dat ik het nooit had gered en het slecht met me was afgelopen. Onbestempeld is mijn reddingsboei. Sinds ik Johan ken heeft hij mij weer in beweging gebracht en ontzettend geholpen met allerlei blokkades. Hier ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Spirituele Verlichting.nl is mijn reisdagboek waarin ik verslag doe van alles wat ik tijdens mijn proces van Zelfonderzoek ervaar.

MAUREEN OBDAM

ZELFONDERZOEKER

Sinds september 2016 ben ik intensief betrokken bij Onbestempeld. Voor mij was dit als thuiskomen. Alles mag er zijn, persoonlijke ontwikkeling staat voorop en daarbij voelde ik geen afkeuren over wat er daadwerkelijk in mij leeft. Dit is echt een verademing. Johan heeft mij vanuit een ander perspectief naar de wereld leren kijken, waardoor ik me vrijer voel en mij minder laat tegenhouden door mijn aangeleerde normen en waarden.

Voor mij betekent Onbestempeld het helpen van anderen en je ‘eigen waarheid’ volgen. Dit doe ik vooral door zoveel mogelijk mijzelf te zijn, te luisteren naar Johan (en Loes) en het doen van Zelfonderzoek. Het is ‘work in progress’ wat ik mega interessant vind en met veel plezier doe.

Voor mij is er niets buiten Onbestempeld. Ik stel mij dienstbaar en nederig op, omdat dat is wie ik op dit moment ben. Naar anderen toe betekent dit vertellen wat ik waarneem en anderen proberen te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Ik kan daarbij echt genieten van dit ‘spel’. Ik heb veel energie en als het gaat om mensen helpen kan ik eindeloos doorgaan.

LOES JANSSEN

ZELFONDERZOEKER

Liefdevol zijn is niet per definitie ‘lief zijn’, maar het lef hebben dat te doen wat precies nodig is om de ander verder te helpen. Johan hoeft daar niet over na te denken maar handelt intuïtief, als een ‘weten’ en dropt indien nodig de perfecte bom. Hij is liefdevol, maar kan zeer direct uit de hoek komen. In de ogen van anderen gaat hij dan soms te ver.

Na verloop van tijd zie ik altijd dat alles precies goed was voor de bewustwording en ontwikkeling. Bij Johan in de buurt ontkom je daar niet aan en zal je hoe dan ook iets nieuws ervaren. Of je die ervaring daadwerkelijk helemaal toelaat en of jij je verder ontwikkelt, dat is aan jou. Als partner van Johan kan ik zeggen dat je bij hem hoe dan ook in goede handen bent, indien je ‘echt’ bereid bent te ontdekken wie of wat je nu werkelijk bent. Als je er echt voor wilt gaan zal hij alles uit de kast halen om jou te helpen.

Stichting Onbestempeld, haar doelstelling & activiteiten

Johan de Jong heeft de stichting Onbestempeld (KvK 63890801) opgericht om woorden te geven aan zijn onder- en bevindingen. Hieruit vloeit de volgende doelstelling van de stichting voort:

  1. De boodschap van ‘Verlichting’ te verspreiden en over te dragen, zoals deze wordt verwoord in al haar uitingen: er is maar Eén Ding en de rest is een Illusie (de zogenaamde boodschap van non-dualiteit);
  2. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van o.a. cursussen, workshopsretraites en satsangs, het geven van directe individuele begeleiding, het verzorgen van lezingen en het publiceren van artikelen en boeken.

Vrijwilligers & donaties zijn altijd welkom

De stichting Onbestempeld is een non-profit organisatie die bestaat van activiteiten, giften en donaties. Mocht je een donatie of vrijwillige bijdrage willen doen, dan kun je die overmaken naar NL49 SNSB 0925 2274 71 ten name van Stichting Onbestempeld, Heerenveen. Alvast bedankt.

Vrijwilligers zijn altijd welkom 🙂 Vind je het gaaf waar de stichting Onbestempeld voor staat en wat wij doen? En wil je hier ook aan bijdragen? Dan nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen. Dan kijken we samen hoe we daar vorm aan kunnen geven. We horen graag van je!

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

Dankjewel voor je interesse. Er is een e-mail met link naar je onderweg waarmee je de gratis PDF direct kunt downloaden. Veel plezier ermee! Lieve groet, Bark

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, video's en activiteiten?

Deel dit met een vriend :-)