OVER ONBESTEMPELD &
BEGELEIDING BIJ ZELFONDERZOEK

Wie zijn we en wat kunnen we je bieden?

Over Onbestempeld & Begeleiding bij Zelfonderzoek

Samen vormen Johan de Jong, Guido van Mierlo, Bark Berendsen, Loes Janssen en Maureen Obdam de stichting Onbestempeld (hierna: Onbestempeld). Wij bieden je via diverse activiteiten (o.a. cursussen, workshopsretraites en satsangs), kennis, middelen en begeleiding onze ervaring aan die kan leiden tot een angstvrij leven. Onze boodschap is: er is maar Eén Ding en de rest is een Illusie en deze communiceren wij via de volgende websites:

Verschillende vormen van begeleiding bij Zelfonderzoek

Het Pad, Zelfonderzoek en het doorbreken van (gedachte)patronen is geen makkelijk proces is. Het is niet iets wat je zomaar in je eentje zou moeten doen. Dat is waarom een vertrouwens-persoon zo belangrijk is. Een persoon die niet afhankelijk is van jou en waarvan jij niet afhankelijk bent. Waarbij je vrij zonder gehechtheid kan bewegen, handelen en voelen. Iemand die geen enkele band heeft met de mensen uit je verleden en ook niet met de mensen in je heden. Iemand die je daarom de mogelijkheid biedt in je eigen water te baden, die je daardoor de mogelijkheid geeft om te ‘zweven’ in je eigen ruimte. Met een touwtje aan de grond. Zodat je ‘niet te ver wegvliegt’.

Nee, dit alleen doen kan… maar is voor de meeste mensen niet aan te raden. Niemand doet het alleen. Ook niet degene die het alleen lijken te doen. Uit eigen ervaring weet ik, Johan, dat er altijd wel iemand in de buurt is om iets te delen: oude vrienden, (nieuwe) partner. Maar ook deze zul je vroeg of laat achter je laten ten faveure van je ‘Eigen Waarheid van het Moment’.

Wat doet een ‘goede’ begeleider?

Een goede, onafhankelijke begeleider heeft geen ‘waarheid’ voor jou, die probeert je alleen maar te helpen die ‘waarheid’ in jezelf te vinden. En hij biedt daarvoor een aanspreekpunt, misschien een richting af en toe. ALLE andere dingen zijn slechts middelen om bij je ‘eigen waarheid’ te komen en op zichzelf dus geen eindpunt. De meesten hebben een coach, therapeut of begeleider nodig. Om houvast te hebben, om te aarden. Uiteraard is het jouw proces, je doet het in alle gevallen zelf, maar die houvast, die aarding is niet alleen een versnelling, maar ook een anker voor jezelf.

Via Onbestempeld organiseren we inmiddels diverse activiteiten gericht op ondersteuning bij je Zelfonderzoek. Er zijn verschillende vormen van begeleiding beschikbaar: van eenmalig en in groepsverband tot aan langdurig en individueel. Zo is er altijd wel een vorm van begeleiding die bij je past 🙂

Individuele sessie met Johan – eenmalig

Deze 1-op-1 sessie met Johan, die wordt gehouden in Stuifzand (Drenthe), wordt gekenmerkt door de volgende woorden: openheid, inzicht, zelfvertrouwen, alles mag er zijn, Zelfonderzoek. Deze sessie is bijvoorbeeld geschikt om kennis te maken met Johan en Onbestempeld en kan je helpen om handen en voeten te krijgen bij je Zelfonderzoek. Uit eigen ervaring en uit ervaringen in de praktijk van cliënten kan Johan je een richting geven naar je Pad of je wat verder helpen op je Pad.

Duur: minimaal 1 uur | bedrag: € 90,- | diepgang: ★★★☆☆ | locatie: Stuifzand (Drenthe)

Directe individuele begeleiding bij je Zelfonderzoek van Johan – langdurig

Heb je behoefte aan directe en continue begeleiding bij je Zelfonderzoek? Of wil je er graag mee starten? Dan is deze langdurige vorm van begeleiding wellicht iets voor jou.

Individuele begeleiding/coaching vindt Johan het meest effectieve middel om samen tot echt fundamentele veranderingen te komen. Hij heeft dat zelf ooit in zijn twintiger jaren ondervonden. Iemand die hij alles kon vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis en die hem coachend zichzelf liet ontwikkelen én ‘fouten’ liet maken.

Met de directe individuele begeleiding is het mogelijk om op elk moment Johan vragen te stellen via WhatsApp en e-mail. En op gezette tijden kan er een individueel face-to-face gesprek ingepland worden.

Duur: minimaal 2 maanden | bedrag: € 150,- voor eerste 2 maanden, daarna € 50,- per maand | diepgang: ★★★★★ | locatie: op afstand

‘Cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ met Johan – langdurig

De ‘Cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ leert je te handelen naar de wijsheden die uit de theorie van Verlichting voortvloeien. Spanning, stress, niet lekker in je vel zitten, ergernis, frustratie worden veroorzaakt door het meegaan in dingen die mogelijkerwijs niet (meer) bij je passen. We gaan samen aan de slag om te kijken hoe je die patronen kunt veranderen. De cursus biedt je heldere en complete uitleg van fundamentele spirituele begrippen en reikt je middelen aan die op maat bij je passen om tot verder zelfinzicht te komen. Zodat je vervolgens ‘het Pad naar Verlichting’ zelfstandig kunt voltooien.

De ‘Cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ wordt georganiseerd en geleid door Johan en heeft maximaal 4 deelnemers per cursusgroep.

Duur: 9 maanden | bedrag: € 999,- | diepgang: ★★★★★ | locatie: Stuifzand (Drenthe)

Retraite Weekend ‘Zelfonderzoek & Spiritualiteit’ – eenmalig

Verblijf een weekend gratis op ‘Het Onbestempeld Landgoed’, een voormalige camping, en doe mee aan het weekendprogramma ‘Zelfonderzoek & Spiritualiteit in de Praktijk’. We geven elke ochtend een workshop, er wordt een satsang gehouden en je kunt individuele gesprekken plannen met Johan.

Ons landgoed is gelegen in een bosrijke omgeving, vlakbij natuurgebied ‘Dwingelderveld’, tussen Pesse en Stuifzand in Drenthe. Het is een voormalige camping met douche- en toiletfaciliteiten voor gasten. Het ligt in een zeer fraai gebied. Het terrein zelf ligt naast een stuk bos en verderop ligt het natuurgebied ‘Boerveense plassen’ en een mooi wandelbos genaamd ‘Spaarbankbos’. Kortom, ons landgoed is een ideaal uitgangspunt om te ontspannen, fietsen en/of te wandelen in de vele bossen en natuurgebieden in de buurt. Om zo heerlijk tot rust te komen 🙂

De retraite weekenden en groepsbijeenkomsten worden geleid door Johan en verder zijn er (ex-)cursisten aanwezig om te vertellen over hun ervaringen. De retraite weekenden zijn een mooie opstap naar een (eventueel) latere deelname aan de ‘Cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ of directe individuele begeleiding bij je Zelfonderzoek van Johan.

Duur: 2,5 dag | bedrag: € 299,- | diepgang: ★★★★☆ | locatie: Stuifzand (Drenthe)

Satsang met Johan – eenmalig

Een satsang is een gezelschap van mensen die over de ‘hoogste waarheid’ luisteren, spreken en erop ingaan. Tijdens een satsang – met maximaal 25 deelnemers – kunnen o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen: non-dualiteit – (gedachte)patronen doorbreken – blokkades – wat ben ik? – wie ben ik? – Zelfonderzoek – het NU-begrip – het Illusie-begrip – de egostaat – de weg en het Pad – werk – familie – Liefde/seks/relatie – sociale verbanden, etc.

Om de (ego)staat waarin jij je bevindt te onderzoeken, maakt Johan een onderverdeling van vier gebieden, namelijk: werk, relatiesfamilie/ sociale verbanden en locatie. Wellicht inspireert deze satsang jou om eens over je eigen leven na te denken en te kijken hoe jij je binnen deze vier gebieden beweegt.

De satsang wordt geleid door Johan en is bijvoorbeeld geschikt om kennis te maken met Johan en Onbestempeld.

Duur: 2,5 uur | bedrag: € 15,- | diepgang: ★★★☆☆ | locatie: Bilthoven (Utrecht)

Workshop ‘Zelfonderzoek in de Praktijk’ met Bark – eenmalig

Wil jij (gedachte)patronen doorbreken en nieuwe ervaringen opdoen op het gebied van werkrelatiesfamilie/ sociale verbanden en locatie? Dan kan deze workshop jou daar enorm bij helpen.

Er zijn verschillende effectieve middelen voor Zelfonderzoek beschikbaar waarmee je de op angst gebaseerde normen en waarden van het ego kunt ontleden, doorzien en loslaten. Verder is het belangrijk om een aantal ‘juiste’ houdingen voor jezelf te creëren die in mijn beleving nodig zijn om daadwerkelijk vooruitgang te boeken. Dit zijn o.a. de onderwerpen waar het in de workshop om draait.

De workshop ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ wordt georganiseerd en geleid door Bark en heeft maximaal 4 deelnemers per workshopgroep.

Duur: 4 uur | bedrag: € 79,- | diepgang: ★★★☆☆ | locatie: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle of Antwerpen (BE)

Spirituele wandeling met Guido – eenmalig

Wil je eens met een man praten die het Pad is aangegaan en het stadium bereikt heeft dat hij ‘Klaar’ is. Die zonder oordeel naar je luistert, die begrip toont als het nodig is, maar je ook zal confronteren als je te beroerd bent om je comfortzone te verlaten. Die je kan inspireren om echt het onderste uit de kan te halen, dan wil ik je graag uitnodigen voor een ontmoeting.

Guido is een wandelaar. Hij beleeft zijn leven het liefst te voet. Dat is een snelheid van leven die bij hem past. Hij wandelt veel alleen, maar de plek naast hem is altijd vrij. Weet dat je altijd welkom bent.

Duur: 2 à 3 uur | bedrag: € 60,- | diepgang: ★★★☆☆ | locatie: Katlijk (vlakbij Heerenveen)

Stichting Onbestempeld, haar doelstelling & activiteiten

Johan de Jong heeft de stichting Onbestempeld (KvK 63890801) opgericht om woorden te geven aan zijn onder- en bevindingen. Hieruit vloeit de volgende doelstelling van de stichting voort:

  1. De boodschap van ‘Verlichting’ te verspreiden en over te dragen, zoals deze wordt verwoord in al haar uitingen: er is maar Eén Ding en de rest is een Illusie (de zogenaamde boodschap van non-dualiteit);
  2. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van o.a. cursussen, workshopsretraites en satsangs, het geven van directe individuele begeleiding, het verzorgen van lezingen en het publiceren van artikelen en boeken.

Vrijwilligers & donaties zijn altijd welkom

De stichting Onbestempeld is een non-profit organisatie die bestaat van activiteiten, giften en donaties. Mocht je een donatie of vrijwillige bijdrage willen doen, dan kun je die overmaken naar NL49 SNSB 0925 2274 71 ten name van Stichting Onbestempeld, Heerenveen. Alvast bedankt.

Vrijwilligers zijn altijd welkom 🙂 Vind je het gaaf waar de stichting Onbestempeld voor staat en wat wij doen? En wil je hier ook aan bijdragen? Dan nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen. Dan kijken we samen hoe we daar vorm aan kunnen geven. We horen graag van je!

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

GRATIS 30 Tips & Inzichten voor Spiritueel Zelfonderzoek (PDF) ontvangen?

Dankjewel voor je interesse. Er is een e-mail met link naar je onderweg waarmee je de gratis PDF direct kunt downloaden. Veel plezier ermee! Lieve groet, Bark

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, video's en activiteiten?

Deel dit met een vriend :-)